My Interior

Er zijn een aantal key items in mijn woning die zorgen voor de sfeer die het uitstraalt. Ik zoek altijd een combinatie tussen Scandinavische en Bohemian ’touches’. Maar ik heb bewust gekozen voor een paar elementen gekozen die zorgen voor een mooie basis.

My white floor

Ja ja, een van de eerste dingen die ik in huis veranderde om mijn eigen ‘droominrichting’ te verwezelijken was het veranderen van onze oude bruin/rode vloer (van hardhout) naar een witte vloer. Je zou denken ‘goh wat zonde’ … ja, ook wij hebben overwogen om de hardhouten vloer te laten schuren en verven maar dit koste zoveel extra tijd en geld. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een 1 na beste vervanger. Een vloer die bestand is voor dieren (hond en kat), kind en uiteraard hakken..!

Wij kwamen uit bij een laminaat vloer van ‘Quickstep’. Een van de beste in zijn soort (dit is niet gesponsord).
De Quickstep vloer is;

Eik geverfd wit – SIGNATURE LIJN – SIG4753

Waterbestendig

Combineerbaar met vloerverwarming

4 groeven (lijkt op echt hout)

Klasse 32 (dikke planken)

Kliklaminaat

Ze leveren 25 jaar garantie.

Zie hier een voor en na foto! wat een verschil he!

Betonlook muur

Ik krijg ontzettend vaak vragen over onze grijze muur in de woonkamer.  Dit was het eerste wat ik absoluut voor elkaar wilde krijgen toen wij dit huis kochten. Maar.. ik wilde een echt betonnen muur en niet alleen vegen die lijken op beton. Dus ik ben op zoek gegaan naar iets anders als verf.

Voor de muur ben ik terecht gekomen bij het merk Alabastine Muurdecor. Zij leveren een kant en klare pasta die je op de muur kunt strijken. Hier heb je ook een speciale ‘roller’ en ‘zeem’ voor nodig om het aan te brengen. Nu moet ik zeggen dat ik het expres niet heb gladgestreken, maar een ruwe look heb gecreëerd. Dit was de enige kleur die ik 1,5 jaar geleden kon vinden die niet ‘blauw’ of ‘paarsig’ oogde na aanbrengen. Ik ben er nog altijd heel erg blij mee. Ik koos overigens voor de kleur ‘industrieel’.

 

Nisje

Onze woonkamer is 1 rechthoek met daarin de woonkamer/keuken en eetgedeelte. Omdat dit 1 grote ruimte is, ben ik gaan zoeken hoe ik op een speelse manier iets meer hoekjes kon creeren.

Dit hebben wij gedaan door middel van het creeren van een ‘nisje’ in de woonkamer. Wat je eigenlijk doet is het doortrekken van de muurkleur op je plafond en zijkant. Hiervoor heb ik de kleur ‘groef’ gebruikt van de Gamma. Dit oogt bijna zwart maar is een hele donkergrijze kleur. Ook hebben wij gekozen om de radiator en de pijpjes mee te schilderen in dezelfde kleur. Hier komt  nog een leuke blog over met tips en tricks!

                                                                                            

VOOR

NA

 

 

 

en_GBEnglish